Citroen GSA

Page

Ik dacht al langere tijd om een jongere Citroën aan te schaffen welke ik tijdens de zomermaanden als dagelijks vervoer kon gebruiken.
Eind april 2017 kwam ik een hele mooie Citroen GSA tegen uit het jaar 1980 op de Citroën marktplaats. Deze stond in Almelo en dus heb ik een berichtje naar de verkoper gestuurd. Helaas was het niet direct mogelijk om onze agenda’s op elkaar af te stemmen maar hij zou met de GSA zaterdag op de Citromobile staan, dus hebben wij daar afgesproken.

Het was inderdaad echt het plaatje zoals op de foto’s welke op internet stonden te zien was. Vervolgens heb ik een lift naar huis gekregen in de GSA en tsjonge, dat was echt genieten!

‘s Avonds heb ik ook gelijk de knoop doorgehakt! Ik koop haar!! Dat was wel even slikken voor eigenaar Frank uit Almelo.

Dinsdagavond 9 mei heb ik haar opgehaald samen met Mathijs. Toen ook daadwerkelijk zelf voor de eerste keer gereden. Wat een heerlijke ervaring!!!! Rond kwart over 9 was ik bij mijn ouders welke ook erg nieuwsgierig waren naar mijn nieuwe aanwinst. Mijn vader had zo ongeveer zijn jas al aan om mee te gaan een rondje rijden. Aangezien het al vrij donker was heb ik met ze afgesproken om de volgende dag op tijd terug te zijn zodat we bij fatsoenlijk licht een rondrit konden maken.

De volgende dag was ik om 19.00 uur aanwezig en we hebben gelijk een rondrit gemaakt. Mijn ouders vonden de auto ook heerlijk rijden. Helemaal geweldig was het moment om mijn ouders uit te laten stappen: auto in de hoogste stand waarna ze gemakkelijk uit konden stappen. Het bleek dat de vorige eigenaar Frank dit ook deed met zijn ouders!

Oktober 2019
Helaas heb ik de GSA alweer moeten verkopen omdat twee oldtimers voor mij echt te veel is om te onderhouden en te rijden. Daarom is ze per 6 oktober weer van eigenaar verwisseld. Gelukkig is ze weer naar een groot liefhebber gegaan en ik hoop haar in de toekomst dan ook weer tegen te komen. Ik ben dan ook donateur gebleven van de GS/GSA vereniging.

Link naar mijn fotopagina